Personvernerklæring 2019-04-23T12:06:30+00:00

PERSONVERNERKLÆRING

Publisert 19.03.2019

Denne personvernerklæringen informerer om hvordan PANOGRAM AS (org. nr. 922 370 672) samler inn og bruker personopplysninger.

Daglig leder i PANOGRAM AS er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.

I denne erklæringen forklarer vi hvilke personopplysninger vi behandler, hvordan vi behandler disse og hvilket formål behandlingen har. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt https://www.panogram.no (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).

Om PANOGRAM AS

PANOGRAM AS er et fotobyrå som leverer 360-visninger av eiendommer og digital markedsføring. Vårt hovedkontor er i Oslo, Norge. Hovedkontorets adresse er Tordenskiolds Gate 3, 0160 Oslo. Kontaktinformasjon til vår behandlingsansvarlig er: post@panogram.no.

Behandling av personopplysninger på www.panogram.no

PANOGRAMs daglig leder har det daglige ansvaret for PANOGRAMs behandling av personopplysninger på våre nettsider, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev, sende oss forespørsler, melde seg på kurs/frokostmøter. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Nettstatistikk

PANOGRAM AS samler inn avidentifiserte og anonymiserte opplysninger om besøkende på www.panogram.no. Analyseverktøyet som bruker er Google Analytics. Formålet med innsamlingen er å motta statistikk på hvordan brukere nettsidene våre for å forbedre innhold og tilbud på nettsiden. Vi samler inn statistikk om målgrupper, trafikk, adferd og konvertering. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er: Brukerens demografi, Hvilken kilde/medium brukeren kommer fra, hvordan brukeren navigerer seg rundt på nettsiden, og om brukeren utfører en ønsket handling som å ta kontakt med oss.

Ingen av informasjonkapslene tillater oss å knytte informasjon om hvordan noen bruker nettstedet til et enkeltindivid. Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen blir automatisk anonymisert ved at deler av IP-adressen fjernes og erstattes med en ny kode. Med aggregert nivå menes at alle data blir slått sammen til en gruppe og at data ikke behandles individuelt.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Informasjonskapsler eller cookies

Hva er en informasjonskapsel eller cookies?

Informasjonskapsel, cookie, liten datamengde som en nettleser mottar fra nettsider som brukeren besøker, og som lagres som en fil på brukerens harddisk. En cookie kan inneholde informasjon som brukeren har registrert på siden, for eksempel brukernavn og passord i kryptert form, og som oversendes nettsiden ved påfølgende besøk. På den måten er det ikke nødvendig å registrere informasjonen mer enn én gang.

Hvordan bruker PANOGRAM Cookies?

Vi bruker cookies for å få informasjon om hvordan nettstedet brukes. Vi bruker dette gjennom Google Analytics som er et verktøy for webanalyse fra Google. Informasjonen lagres på servere i USA. Informasjonskapslene samler informasjon om blant annet brukerens demografi, Hvilken kilde/medium brukeren kommer fra, hvordan brukeren navigerer seg rundt på nettsiden, og om brukeren utfører en ønsket handling som å ta kontakt med oss.

Din IP adresse anonymiseres før den sendes til Google Analytics og informasjonen som sendes inneholder ingen informasjon som kan identifisere deg som bruker. Vi kan derfor ikke spore handlinger til den enkelte bruker, men analysere bruken av nettstedet på et overordnet nivå.

Ved hjelp av informasjonskapsler samler vi inn informasjon til bruk for senere annonsering, kjent som remarketing eller retargeting. En anonymisert identitet blir lagret i egne lister som brukes til målrettet annonsering basert på din brukeratferd på nett. I tillegg til at informasjonen er anonymisert og avidentifisert stilles det krav til et minimum antall brukere på listen før listene kan aktiveres.

Alle nettlesere gjør det mulig å begrense bruken av informasjonskapsler eller å deaktivere dem ved hjelp av nettleserens innstillinger. Nettleseren lar deg også se over hvilke informasjonskapsler som er lagret på din enhet. Nettleseren lar deg slette en enkelt informasjonskapsel eller fjerne alle på en gang.

Følgende informasjonskapsler brukes på våre nettsider:

_ga

Cookie Formål Beskrivelse Varighet
_ga Gir besøkende en unik id som er konstant fra besøk til besøk. Gir oss mulighet til å se om brukerne kommer tilbake til nettstedet, men uten at de kan identifiseres. 2 år etter siste besøk
_gid Skiller brukere fra hverandre, på samme måte som _ga. 24 timer
_gat Cookien brukes til å begrense antall spørringer til Google Analytics Lagrer ingen informasjon 1 minutt
_gali Benyttes av Google Analytics for å fastslå hvilke lenker brukerne klikker på (dersom det er flere like). 2 år
_dc_gtm_UA-XXXXXXXX-X Settes av Google Analytics for å holde oversikt over hvor mange ganger en bruker besøker nettstedet, hvordan brukeren kom til nettstedet og hvilket land brukeren befinner seg i. Cookien regner også ut en slutt-tid for besøket.
AMP Token AMP-TOKEN inneholder en token som kan bli brukt til å innhente klient-ID’en fra en AMP klient-ID-service. Andre relevante verdier kan være opt-out* eller feilmeldinger ved innhenting av denne informasjonen. 30 sekunder til ett år
_gac_<område-ID> Inneholder kampanjerelatert informasjon om brukeren. Hvis Google Analytics og Google Ads er koblet sammen, vil Ads lese denne cookien dersom ikke brukeren har valgt opt-out*. Gir oss mulighet til å vise en bruker samme versjon av nettsiden hver gang. 90 dager
_gaexp Brukes til å bestemme en brukers inkludering i et forsøk og utløpet av forsøk som en bruker har vært inkudert i. Gir oss mulighet til å vise en bruker samme versjon av nettsiden hver gang. 90 dager
_gads Google Ads, kan settes for å unngå at en bruker skal se samme annonse om og om igjen. Maksimalt 540 dager

* Med opt-out menes at du har blokkert for opplasting av informasjonskapsler eller cookies på din datamaskin.

Du kan lese mer om Googles policy for bruk av personopplysninger her:  https://www.google.com/intl/no/policies/privacy/

Du kan melde deg ut av Googles bruk av cookies (opt-out) for annonsering via Googles side om annonsering og personvern: http://www.google.se/policies/privacy/ads

Dersom du ikke ønsker å bli sporet, kan du deaktivere bruk av cookies (opt-out) på din maskin via nettleseren, det gjør du her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Bruk av Facebook pixel: sporing på Facebook, Instagram, Messenger Instant Articles og Audience Network.

Facebook står som eier av Instagram, Messenger, Instant Articles og Audience Network, og bruk av Facebook pixel dekker derfor også disse kanalene.

En Facebook pixel er en plug-in eller en programvare som ligger på vårt nettsted og som samler informasjon til Facebook. Pixelen samler informasjon fra informasjonskapslene (cookies) som ligger i din nettleser, og sender dette tilbake til Facebook hvor informasjonen blir samlet sammen med data fra din Facebookprofil.

Informasjon som samles kan være knyttet til din brukeratferd (demografiske data som alder, kjønn, interesser) eller handlinger du utfører som klikk på lenker. Informasjonen er kun tilgjengelig på et anonymisert og aggregert nivå. Informasjonen brukes til analyseformål, målrettet annonsering basert på din brukeratferd (remarketing) samt til å identifisere målgrupper for annonsering som har en profil som er lik din og derfor har en potensiell mulighet for å ha et likt handlingsmønster eller behov.

Informasjon samlet inn via Facebook pixel, lagres fra 90 dager til 2 år. Informasjonen lagres på servere hos Facebook i USA.

Ved bruk av Facebook i forbindelse med annonsering vil Facebook i de aller fleste tilfeller være behandlingsansvarlig. Det er dog noen unntak:

  • Bruk av Facebook Lead Ads, et verktøy for å samle inn epostadresser via Facebooksidene, der både Facebook og PANOGRAM vil være behandlingsansvarlige. Dersom PANOGRAM vil ta i bruk dette verktøyet, vil informasjon om brukerens rettigheter være tydelig angitt i annonsen hvor brukeren frivillig legger fra seg persondata.
  • Opplasting av eksisterende e-postlister for målrettet annonsering på Facebook. Dersom PANOGRAM vil bruke dette verktøyet vil det kun være rettet mot potensielle kunder som frivillig har gitt sitt samtykke til dette.

Annen informasjon samlet inn via vårt nettsted

Bruk av kontaktskjema på våre nettsider

Når du bruker kontaktskjema på våre hjemmesider ber vi om følgende informasjon: Navn, e-postadresse, firma, telefonnummer, adresse, hva din henvendelse handler om.

Formålet med innhenting og lagring av informasjon er å kunne svare og ha en dialog rundt din henvendelse. Informasjonen blir lagret i vårt CRM-system på Google Drive (nettskytjeneste) der det kun er ansatte i PANOGRAM AS som har tilgang.  Informasjonen blir lagret så lenge vi finner det formålstjenlig.

Påmelding Kurs

Ved påmelding på våre kurs samles følgende informasjon:

  • Navn
  • E-postadresse
  • Firma
  • Telefonnummer til den/de som meldes på kurset
  • Eventuelle kommentarer

Informasjonen blir lagret i Google Drive (nettskytjeneste). Informasjonen lagres for å kunne følge opp kursdeltakere i forkant (påminnelse) av kurset, ha oversikt over antall og påmeldte kursdeltakere, og oppfølging i etterkant (eksempelvis sende ut kursbevis). Dersom samtykke er gitt, vil e-postadressen også kunne bli brukt til å invitere til fremtidige kurs og frokostmøter, eller som mottaker av nyhetsbrev.

PANOGRAM bruker verktøyet Google Forms til evaluering av kurs. Det er kun ansatte i PANOGRAM som har tilgang til informasjonen. Informasjon som lagres er din e-postadresse, og vi lagrer denne i inntil 3 år, deretter blir undersøkelsen slettet. Dine svar vil være anonyme, men der du frivillig oppgir dine kontaktopplysninger i svarskjema vil dette blir lagret og behandlet som angitt over.

Påmelding frokostmøter

Ved påmelding til våre frokostmøter samles følgende informasjon:

  • Navn, epostadresse og firma på den som melder seg på
  • Navn, e-postadresse og firma på påmeldte registrert av andre.
  • Eventuelle kommentarer

Informasjonen blir lagret i vårt CRM system Sharpspring.  Informasjonen lagres for å kunne følge opp frokostmøtedeltakere i forkant (påminnelse) av møtet, ha oversikt over antall og påmeldte deltakere, og oppfølging i etterkant (eksempelvis sende ut evalueringsskjema). Dersom samtykke er gitt, vil e-postadressen også kunne bli brukt til å invitere til fremtidige kurs eller frokostmøter.

PANOGRAM bruker verktøyet Survey Monkey til evaluering av frokostmøter. Det er kun ansatte i PANOGRAM som har tilgang til informasjonen. Informasjon som lagres er din e-postadresse, og vi lagrer denne i inntil 3 år, deretter blir undersøkelsen slettet.

Påmelding nyhetsbrev

Våre nyhetsbrev baserer seg på avtale. Våre nyhetsbrev inneholder informasjon om bl.a. nyheter, tips & triks, tilbud, kommende kurs og frokostmøter.

I forbindelse med påmelding av nyhetsbrev samler vi inn e-post-adresse. Dette er obligatorisk. I tillegg kan du selv oppgi fornavn, etternavn og virksomhet, men dette er frivillig. Informasjonen bruker vi for å tilpasse informasjonen vi sender deg best mulig. For eksempel er noen arrangement kun aktuelt for enkelte virksomheter. Avtalen inngår du når du selv ber om å motta nyhetsbrev via vår bestillingsside. Disse opplysningene deles ikke med andre virksomheter, og slettes når vi får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra oss. Opplysningene slettes også om vi får tilbakemelding om at e-postadressen ikke lenger er aktiv.

MailChimp er databehandler for nyhetsbrevet. I forbindelse med utsending av nyhetsbrev fører vi statistikk over bruken, hvor mange som leser og hva som leses. Dette gjør vi for å kunne gi våre lesere mest mulig relevante saker.

Google Optimize

Google Optimize brukes for å lagre dine involvering i nettsideforsøk. “Forsøk” i denne sammenheng kan for eksempel bety A/B-testing. Det kan være når halvparten av brukere ser en versjon av nettsiden, og den andre halvparten ser en alternativ versjon. Dette gir oss data på om endringer vi gjør på nettsiden er mer brukervennlige.

Google Optimize Cookies

Navn på Cookie:

  • _gaexp

Behandling av personopplysninger i våre støttesystemer

Asana

PANOGRAM bruker Asana prosjektledelsesverktøy for å fordele oppgaver. Informasjon som lagres kan være navn, e-postadresse og telefonnummer, adresse på kontaktpersoner knyttet til firma som vi har avtale med, samt enkeltindivider som kjøper tjenestene våre. Informasjonen registreres og brukes for å lette dialogen med med kunde, og slettes senest 3 år etter at kundeforholdet er avsluttet.

Trello

PANOGRAM bruker Trello prosjektledelsesverktøy sammen med vår databehandler Planitar i Canada for å dele status på arbeidet med å utarbeide 3D-visninger og plantegninger av eiendommer vi har fotografert. Informasjon som lagres kan være eiendomsmeglers navn, e-postadresse, profilbilde, telefonnummer og adresse til kontaktpersoner knyttet til firma som vi har avtale med, samt enkeltindivider som kjøper tjenestene våre. Informasjonen registreres og brukes for å lette dialogen med med kunde, og slettes senest 3 år etter at kundeforholdet er avsluttet.

iGUIDE Portal

PANOGRAM lagrer og behandler iGUIDEr (3D-visning av eiendommer) hos vår samarbeidspartner og utstyrsleverandør Planitar i Canada. Informasjon som lagres kan være navn, e-postadresse, profilbilde, jobbtittel og telefonnummer som er knyttet til eiendomsmeglere knyttet til firma som vi har avtale med. Informasjonen registreres og brukes for å vise kontaktinformasjonen til meglere til potensielle boligkjøpere. Informasjonen slettes automatisk 1 år etter at iGUIDEn er registrert i iGUIDE Portalen.

E-post og telefon

PANOGRAM bruker e-post og telefon som en del av sitt daglige arbeide for å kunne ha dialog og svare på forespørsler fra potensielle kunder, kunder, tidligere kunder og andre samarbeidspartnere.

Den enkelte ansatte har ansvar for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og skal minst en gang i året gå gjennom og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratredelse slettes e-postkonto. Relevante e-poster vil normalt bli overført til kolleger.

Sensitive personopplysninger skal ikke sendes over e-post. Vi gjør oppmerksom på at vanlig e-post ikke er kryptert. Vi oppfordrer deg derfor til å vise varsomhet, og ikke sende taushetsbelagt informasjon, sensitive data eller fortrolige opplysninger per e-post.

Søke jobb hos PANOGRAM AS

Dersom du søker jobb hos PANOGRAM AS vil din søknad med dokumentasjon lagres i inntil 1 år etter søknadsfristens utløp. Informasjonen som innhentes er navn, adresse, kontaktopplysninger, CV og vitnemål/attester. PANOGRAM AS er behandlingsansvarlig, og formålet med behandlingen er å kunne vurdere din søknad opp mot ledige stillinger i selskapet. Der vi benytter eksternt rekrutteringsbyrå vil opplysningene bli delt med disse.

Andre forhold der vi registrerer personopplysninger

Bruk av tredjepart/underleverandører

PANOGRAM bruker underleverandører til å bistå med drift og lagring av innsamlede personopplysninger. Disse vil ved sin bistand til oss kunne få innsyn i personopplysninger. Det er inngått lovpålagte databehandleravtaler med disse.

Rettigheter

Du har rett til innsyn i personopplysninger om deg og hvordan de behandles. Du har også rett til å få opplysningene rettet, slettet eller å begrense behandlingen av personopplysningene i henhold til personopplysningsloven.

Du kan kontakte oss på post@panogram.no for tilgang til, endring eller sletting av informasjon.

Behandling av personopplysningene er basert på samtykke, og du kan til enhver tid trekke samtykke tilbake.

Dersom du mener PANOGRAM AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til aktuell tilsynsmyndighet som i Norge er Datatilsynet, du finner kontaktinfo på deres hjemmesider www.datatilsynet.no.

Kontaktinformasjon:

PANOGRAM AS

Tordenskiolds gate 3

0160 Oslo

Tlf: 98686315

E-post: post@panogram.no

Kontakt oss